Varza acra cu costita in vas de lut

de mikidaniro in Porc, 14 Mar 2012 | 4315 vizualizari

 

Cand prepari mancare in vasul de lut,ai ceva de asteptat pana se gateste,dar merita. Daca ai treaba prin casa,este ideal sa gatesti in acest vas,pui ingredientele, pui vasul in cuptor si ''uiti'' de el,iar la sfarsit ai o mancare delicioasa,indiferent ce vrei sa prepari:).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza acra(cca o varza potrivita)
  • 400g costita afumata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingurita  boia de ardei
  • 1 lingura marar uscat
  • 75-100ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu costita in vas de lut:

Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata marunt.Lasam totul la foc potrivit pana se rumenesc putin,amestecand din cand in cand.

Dupa ce varza este scursa,o stoarcem bine cu ajutorul palmelor,o tocam fideluta si o adaugam peste costita rumenita.Amestecam bine,adaugam o parte din cimbru,marar si piper.Lasam totul inca 15-20 de minute pe foc,apoi adaugam un pahar cu apa incalzita in prealabil si punem vasul acoperit in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.Amestecam la interval de 30 de minute si mai adaugam apa incalzita daca este nevoie.Cand varza este aproape fiarta nu mai adaugam apa si o lasam pana scade bine,amestecand din cand in cand.

La final adaugam si restul condimentelor potrivim de sare daca este nevoie si mai lasam 15-20 de min fara capac sau pana se rumeneste un pic deasupra.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti vas de lut puteti face in orice tip de vas termorezistent.

2

Daca va place puteti adauga rosii sau suc de rosii.

3

Costita o puteti inlocui cu carne de porc sau puteti pune din ambele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu costita in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

naomy 1

19.03.2012, 18:34

ce buna e

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 19:07

foarte buna

Teo 1

19.03.2012, 21:05

cine nu gusta cu placere acest fel de mancare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu carnati si costita